df automation start met bouw Loxone magazijn verlichting

Een van onze grote klanten heeft 7500 m2 aan magazijn opslag waar nieuwe stellingen worden geplaatst. df automation zorgt dat elke pad in de magazijn wordt verlicht d.m.v. highbay led verlichting.

De aansturing van de verlichting gebeurd op basis van aanwezigheid detectie waarbij een deel van de verlichting wordt geschakeld. In de Loxone app kan de supervisor de schakel tijden van de verlichting zelf aanpassen en eventueel de verlichting handmatig activeren.

Besparing met led verlichting

Door het vervangen van de oude tl-verlichting naar led verlichting en het geautomatiseerd schakelen wordt er een grote energie besparing gerealiseerd.

Voorheen werd hier gebruik gemaakt van 600 tl lampen met elk 54 watt aan vermogen. Dit telde gauw op naar 162 kW die 24 uur per dag aan het branden was. Nu is dit vervangen naar 120 linear highbay led lampen met een totaal vermogen van 28,8 kW. Daarnaast wordt de verlichting per groep van 2 of 3 lampen geschakeld op basis van aanwezigheid in een stelling-pad. Hierdoor is de totale verbruik op een dag terug gebracht naar 7,2 kW.