df-automation heeft gewerkt aan de succesvolle implementatie van een geavanceerd geautomatiseerd beheersysteem voor een explosieveilige productieomgeving voor LT Foods Europe (www.ltgroup.in). Dit project omvatte de ontwikkeling en installatie van op maat gemaakte oplossingen om de veiligheid, efficiëntie en controle van het productieproces te verbeteren.

LT Foods Europe is een Indiaas familiebedrijf dat is gespecialiseerd in rijst en rijstproducten. Het houdt toezicht op het oogsten, malen, verwerken en distribueren van rijst en rijstproducten. De hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd in Delhi te India en heeft meerdere vestigingen wereldwijd.

Projectdoelen:

  1. Explosieveiligheid: Het project was gericht op het minimaliseren van explosiegevaren in de productieomgeving door de implementatie van ATEX Zone 22-compatibele systemen en apparatuur.
  2. Automatisering: De nadruk lag op het creëren van een geautomatiseerd systeem om afvalstoffen veilig af te voeren en industriële processen te beheren zonder menselijke tussenkomst.
  3. Controle en Monitoring: De integratie van een SCADA-interface maakte het mogelijk om zowel lokaal als op afstand industriële processen te monitoren, beheren en data te verzamelen.
Stofavoer ATEX zone 22
Stofavoer ATEX zone 22

Uitgevoerde Werkzaamheden:

  1. Afvoersysteem voor Afvalstoffen: df-automation heeft het bestaande afvoersysteem voor afvalstoffen volledig herzien en vervangen door een geautomatiseerd en volledig gesloten systeem. Hierdoor werden explosiegevaarlijke afvalstoffen efficiënt afgevoerd en verminderd tot een ATEX Zone 22.
  2. Elektrische Systemen volgens ATEX EX-richtlijnen: Het gehele elektrische systeem, inclusief bekabeling, besturingskasten en sensoren, werd gebouwd volgens de strengste ATEX EX-richtlijnen om de veiligheid te waarborgen.
  3. Explosieveilige Motoren: Speciale explosieveilige motoren werden geïnstalleerd om de aandrijving van lopende banden te verzorgen, waardoor de kans op ontstekingen werd geminimaliseerd.
  4. SCADA-integratie: df-automation heeft een geavanceerde SCADA-interface geïmplementeerd om real-time controle en monitoring mogelijk te maken, zowel lokaal als op afstand. Dit systeem werd tevens ingezet voor gegevensverzameling, -verwerking en -opslag.
Kabelbaan

Het project heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de veiligheid, efficiëntie en controle in de explosieveilige productieomgeving van LT Foods Europe. Door het gebruik van geautomatiseerde systemen, ATEX-conforme apparatuur en geïntegreerde controlesystemen is de kans op explosiegevaar geminimaliseerd en zijn industriële processen geoptimaliseerd.

Dit project illustreert de toewijding aan innovatie en veiligheid, en benadrukt onze capaciteit om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor complexe industriële uitdagingen.

Kabelbaan