In nauwe samenwerking met LT Foods heeft df-automation met succes het ‘Geïntegreerd Deurbeheersysteem voor Veilige Logistiek’ geïmplementeerd op de locatie van LT Foods aan de Maasvlakte in Rotterdam. Dit innovatieve project richtte zich op het optimaliseren van deuren en overheaddeuren binnen het complex om de veiligheid, beveiliging en efficiëntie van logistieke activiteiten te verbeteren.

 

Control overheaddeuren

Projectdoelen

  1. Toegangsbeheer en Veiligheid: Het belangrijkste doel was om een strenger toegangsbeheer te implementeren, waardoor alleen geautoriseerde personen, zoals medewerkers, leveranciers en klanten, toegang hadden tot specifieke deuren tijdens geplande logistieke processen.
  2. Risicobeheersing: Het project beoogde risico’s op onbedoelde openstaande deuren en potentiële diefstal van goederen te minimaliseren door deuren te bewaken en te controleren.
  3. Automatisering en Efficiëntie: df-automation wilde de logistieke processen stroomlijnen door het automatisch openen en sluiten van deuren, waardoor handmatige interventie werd verminderd.

Uitgevoerde Werkzaamheden

  1. Geïntegreerd Deurbeheersysteem: df-automation ontwikkelde en implementeerde een op maat gemaakt deurbeheersysteem dat de status van alle deuren en overheaddeuren in real-time volgt. Dit systeem bied zichtbaarheid in de huidige toestand van deuren, of ze nu open of gesloten zijn.
  2. Beveiligingsfuncties: Het systeem introduceerd geavanceerde beveiligingsmaatregelen waarmee deuren worden gekoppeld aan geautoriseerde gebruikers op basis van specifieke tijdsperioden. Dit verminderd ongeautoriseerde toegang en zorgt voor een veiligere omgeving.
  3. Automatische Deurcontrole: df-automation automatiseerde het openen en sluiten van deuren volgens geplande logistieke activiteiten, waardoor handmatige bediening werd geëlimineerd en operationele efficiëntie werd verhoogd.
  4. Mobiele Applicatie en Logregistratie: Het project omvat de ontwikkeling van een intuïtieve mobiele app voor het bedienen van deuren en overheaddeuren. Bovendien worden alle deurhandelingen zorgvuldig vastgelegd en gedocumenteerd in een logbestand voor toekomstige traceerbaarheid.
Overheaddeuren
Overheaddeuren

Resultaten:

Het ‘Geïntegreerd Deurbeheersysteem voor Veilige Logistiek’ heeft LT Foods in staat gesteld om hun logistieke operaties aanzienlijk te verbeteren. Door de introductie van geautomatiseerde deurbeheerprocessen, strikte toegangscontrole en gedetailleerde traceerbaarheid, heeft df-automation bijgedragen aan een veiliger, efficiënter en beter georganiseerd logistiek ecosysteem voor LT Foods op de Maasvlakte in Rotterdam. Dit project demonstreert de toewijding van df-automation aan maatwerkoplossingen die inspelen op complexe operationele uitdagingen van haar klanten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag om een vrijblijvende offerte, of vraag het aan onze expert!

Rishi Bihari

Expert in industrial automation