LT Foods Europe (www.ltgroup.in) is een Indiaas familiebedrijf dat is gespecialiseerd in rijst en rijstproducten. Het houdt toezicht op het oogsten, malen, verwerken en distribueren van rijst en rijstproducten. De hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd in Delhi te India en heeft meerdere vestigingen wereldwijd.

Voordat een zak rijst een winkel bereikt gaat daar een geheel productieproces aan vooraf. Tijdens deze productieproces wat plaatsvindt in een groot bedrijfspand komen er veel afvalstoffen vrij. Een deel van deze afvalstoffen hiervan zijn explosief gevaarlijk. Hiervan hebben wij het afvoersysteem vervangen door een geautomatiseerde systeem die volledig zijn gesloten. Hiermee zijn de explosieve afvalstoffen teruggebracht tot een ATEX zone 22 .

Naast de vervanging van de afvoersysteem van de afvalstoffen, hebben wij de gehele electrasysteem gebouwd volgens de ATEX EX richtlijnen. Hierbij kunt u denken aan bekabeling, besturingskasten, sensoren e.d.. Eveneens zijn de explosie veilige motoren, die de lopende banden aandrijven, volgens dezelfde richtlijnen aangesloten.

Tot slot hebben wij de controlesystemen gekoppeld aan de bestaande Scada Interface. Hiermee kunnen de industriële processen lokaal en op afstand worden beheerd en gecontroleerd. Verder dient deze om data te verzamelen, verwerken en op te slaan.