Nature Bio-Foods is een pionier in de biologische handel in India en wordt wereldwijd erkend voor zijn jarenlange opmerkelijke prestaties, kwaliteitsproducten en betrouwbaarheid. Hiernaast zijn zij wereldleiders in het leveren van authentieke biologische ingrediënten aan de wereld van consumenten door het beoefenen van duurzame technieken van levering en productie die een groeiende toekomst voor alle leden veiligstellen. Uitgangspunt is het leiden van de toeleveringsketen van biologische ingrediënten met een sterke focus op duurzaamheid en de beste verwerkingsoutput. Om dit allemaal te bewerkstelligen heeft Nature bio Foods een proces opgesteld volgens welke zij te werk gaan, zie Farm to Fork – Nature Bio Foods

Met het oog op duurzaamheid is met behulp van automatisering het werkproces verbeterd. Voor de reiniging van boerderijproducten hebben wij de reinigingsmachines geautomatiseerd. Hiermee wordt het proces van de reiniging van de producten versneld.

Na reiniging worden de producten in verschillende silo’s opgeslagen. Deze silo’s worden door meerdere motoren aangestuurd. Ook deze aansturing is geautomatiseerd. Hiermee vindt het proces voor opslag zorgvuldig plaats.

Vervolgens is op al deze automatiseringssystemen een beveiliging ingebouwd die reageert op het moment als er in het proces een afwijking plaatsvindt. Hiervoor hebben wij onder andere een touchscreen ontwikkeld voor de operator, waarmee hij verschillende factoren kan bepalen en het gehele proces kan aansturen.

Tot slot is er een energiemeting ingebouwd. Deze houdt het verbruik van energie bij van het gehele proces waarmee eventueel ook rapportages uitgedraaid kunnen worden. Deze is verbonden met SAP (SAP is een van ‘s werelds toonaangevende producenten van software voor het managen van bedrijfsprocessen. We ontwikkelen oplossingen die organisaties helpen in de digitale transformatie. Met SAP software kunnen organisaties bijvoorbeeld effectief data verwerken en informatiestromen tussen organisaties mogelijk maken).

Voor al deze automatiseringsmaatregelen zijn nieuwe bekabeling aangelegd en een nieuwe besturingssystemen gebouwd en geïnstalleerd.

Resultaat: Dagwerk is teruggebracht naar 1 uur werk.