In de dynamische wereld van CNC-machines, waar precisie en efficiëntie cruciaal zijn, heeft df automation samen met Dormatec environment systems een vooruitstrevend project geleverd dat zich richt op het verbeteren van het beheer van koelwater. Dit innovatieve besturingsproject, geïmplementeerd bij nVent, beheert nu op autonome wijze de koelwater filtratie van 21 CNC-machines, en biedt geavanceerde functionaliteiten voor het automatisch filteren en bijvullen van koelwater voor elke individuele CNC-machine.

De uitdaging

Het managen van koelwater voor CNC-machines is een delicate evenwichtsoefening. Handmatig onderhoud is niet alleen tijdrovend, maar kan ook leiden tot fouten. Dormatec environment systems herkende deze uitdaging en ontwikkelde een oplossing die gericht is op het optimaliseren van het beheer van koelwater.

Het Innovatieve besturing systeem van df automation

df automation heeft een geavanceerd besturingssysteem ontworpen en geïmplementeerd, specifiek afgestemd op de complexe behoeften van CNC-machines. Bij nVent beheert dit project nu effectief 21 CNC-machines, met een opmerkelijke focus op het automatisch filteren en bijvullen van koelwater voor elke machine.

Automatische Filtratie

Dit project maakt gebruik van geavanceerde sensoren en filters om voortdurend de kwaliteit van het koelwater te bewaken. Zodra vervuiling wordt gedetecteerd, activeert het systeem automatisch het filtratieproces. Deze automatisering garandeert dat het koelwater constant schoon en optimaal presterend is, wat van essentieel belang is voor de betrouwbaarheid en levensduur van CNC-machines.

Individueel Machinebeheer

Een opvallend kenmerk van dit project is de mogelijkheid om het koelwaterbeheer aan te passen aan de unieke eisen van elke CNC-machine. Met een dynamisch aanpasbaar systeem zorgt df automation ervoor dat elke machine op maat wordt bediend, waardoor de efficiëntie en prestaties worden geoptimaliseerd.

Resultaten bij nVent

NVent, een toonaangevend bedrijf in precisieproductie, werken de CNC-machines niet alleen soepeler, maar ook de levensduur van gereedschappen is verlengd, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Toekomst van cnc koelwaterautomatisering

In een tijdperk waarin technologische vooruitgang cruciaal is voor concurrentievoordeel, toont df automation samen met Dormatec environment systems met dit project aan dat innovatie in automatisering de sleutel is. Het CNC-koelwaterbesturingsproject bij nVent dient als een inspirerend voorbeeld van hoe doordachte automatisering de productie-efficiëntie kan verhogen en de operationele kosten kan verlagen.