Domotica en zorg naast elkaar - zorginstelling Amanizorg

Amanizorg is een jonge zorginstelling die zich richt op mensen, in het bijzonder Caribische Nederlanders, met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Deze doelgroep heeft moeite om zich vanuit haar culturele achtergrond adequaat te ontwikkelen in de Nederlandse maatschappij. Amanizorg creëert een veilige haven voor deze doelgroep waarin er rekening wordt gehouden met hun etnisch-culturele achtergronden.

Verlichting, klimaat beheersing, veiligheid

Als bijdrage aan de ontwikkeling van deze deelnemers heeft df-automation samen met kappa bouwprojecten een automatisering systeem in verschillende ruimtes geïnstalleerd in de vorm van verlichting, klimaat beheersing en beveiliging. Rust wordt niet alleen gecreëerd door de ruimte waarin men verblijft, maar ook door de comfort die deze bied.

Sfeer en comfort

De verlichting kan worden aangepast in verschillende kleur samenstellingen wat de sfeer in het gebouw ten goede komt. Extra beveiliging maatregelen zijn hierin ook toegepast waardoor de deelnemer en haar medebewoners zich veilig kunnen voelen. Wanneer de bewoner de ruimte verlaat is het verwarmen van de ruimte wellicht onnodig. Het domotica systeem zorgt ervoor dat de temperatuur automatisch wordt bijgesteld.

Het systeem bied naast het comfort een ondersteunende rol voor de diverse zorgverleners waardoor er op een meer effectieve manier zorg kan worden verleend.

Andere projecten

Een greep uit onze andere projecten

3000A power distribution unit

BesturingskastenPower Distribution

DELICO Dim Sum (St Anny's), a Dutch producer of delectable Asian snacks, has been satisfying taste buds since 1982. Their latest milestone involves the inauguration...

Project bekijken

Nature Bio Foods – Automation and control cleaning process

BesturingskastenHMIPLC

Nature Bio-Foods is a pioneer in the organic trade in India and is recognized worldwide for its many years of remarkable achievements, quality products and...

Project bekijken