Domotica en zorg naast elkaar - zorginstelling Amanizorg

Amanizorg is een jonge zorginstelling die zich richt op mensen, in het bijzonder Caribische Nederlanders, met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Deze doelgroep heeft moeite om zich vanuit haar culturele achtergrond adequaat te ontwikkelen in de Nederlandse maatschappij. Amanizorg creëert een veilige haven voor deze doelgroep waarin er rekening wordt gehouden met hun etnisch-culturele achtergronden.

Verlichting, klimaat beheersing, veiligheid

Als bijdrage aan de ontwikkeling van deze deelnemers heeft df-automation samen met kappa bouwprojecten een automatisering systeem in verschillende ruimtes geïnstalleerd in de vorm van verlichting, klimaat beheersing en beveiliging. Rust wordt niet alleen gecreëerd door de ruimte waarin men verblijft, maar ook door de comfort die deze bied.

Sfeer en comfort

De verlichting kan worden aangepast in verschillende kleur samenstellingen wat de sfeer in het gebouw ten goede komt. Extra beveiliging maatregelen zijn hierin ook toegepast waardoor de deelnemer en haar medebewoners zich veilig kunnen voelen. Wanneer de bewoner de ruimte verlaat is het verwarmen van de ruimte wellicht onnodig. Het domotica systeem zorgt ervoor dat de temperatuur automatisch wordt bijgesteld.

Het systeem bied naast het comfort een ondersteunende rol voor de diverse zorgverleners waardoor er op een meer effectieve manier zorg kan worden verleend.

Andere projecten

Een greep uit onze andere projecten

Nature Bio Foods – Automatisering en besturing reinigingsproces

BesturingskastenHMIPLC

Nature Bio-Foods is een pionier in de biologische handel in India en wordt wereldwijd erkend voor zijn jarenlange opmerkelijke prestaties, kwaliteitsproducten en betrouwbaarheid. Hiernaast zijn...

Project bekijken

Domotica en zorg naast elkaar – zorginstelling Amanizorg

AlarmKlimaatregelingLoxone

Amanizorg is een jonge zorginstelling die zich richt op mensen, in het bijzonder Caribische Nederlanders, met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Deze doelgroep heeft moeite...

Project bekijken