Provenierssingel 59 gerenoveerd tot Hotel

Aan de Provenierssingel 59 in Rotterdam is een verouderd appartementengebouw volledig gerenoveerd tot hotel met loxone domotica. De Provenierssingel is een singel in Rotterdam in de Provenierswijk, direct ten noorden van het Centraal Station.

Het ontwerp van de hotel met haar studio’s is van Metselaar de Boer Architecten en is gerenoveerd en ingericht door Delmans bv. Het hotel behelst 9 studio’s die volledig zijn ingericht en daarnaast zijn voorzien van Loxone huis automatisering.

Real smart studio

Per studio/appartement wordt de verlichting en klimaat volledig geregeld om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan.

Uiteraard heeft een studio een schakelaar en een mobiele app voor de bediening, maar vanwege de automatisering is het gebruik hiervan helemaal niet nodig. Het domotica systeem zorgt zelf voor een aangenaam klimaat met een gepaste sfeer van de verlichting, zodat de bewoners hier geen omkijken meer aan hebben.

Intercom & Brandmeldcentrale

Via een centrale video intercom aan de voordeur kan elke bewoner zien wie er aan de deur staat. Via een touchscreen in de studio praat de bewoner direct met diegene praten, zonder de deur te openen. Dit betekend een flinke toename aan veiligheid en comfort voor de bewoners.

Op elke verdieping is er een centrale domotica kast te vinden die de regeling op zich neemt. Wanneer de brandmeldinstallatie alarm slaat, dan zorgt het domotica systeem ervoor dat alle bewoners in elke studio gealarmeerd worden om veilig te kunnen evacueren. Samen met de brandweer wordt ook de beheerder van het pand direct op de hoogte gesteld in de mobiele app. Hierna wordt dan pas zichtbaar of er nog bewoners in het pand aanwezig zijn.

Draadloos Internet

Voor de verzorging van wifi (draadloos internet) is gebruikt gemaakt van een Unifi netwerk. Door middel van verschillende accesspoints per verdieping te plaatsen is er een groot stabiel redundant wifi netwerk gecreëerd voor de bewoners. Melding van storingen worden bij de beheerder zichtbaar in de mobile app.

Andere projecten

Een greep uit onze projecten

Provenierssingel 59 gerenoveerd tot Hotel

HotelKlimaatregelingLoxoneUnifi

Aan de Provenierssingel 59 in Rotterdam is een verouderd appartementengebouw volledig gerenoveerd tot hotel met loxone domotica. De Provenierssingel is een singel in Rotterdam in...

Project bekijken

LT Foods overheaddeur beveiliging en automatisering

Toegangscontrole

LT Foods Europe (www.ltgroup.in) is een Indiaas familiebedrijf dat is gespecialiseerd in rijst en rijstproducten met een hoofdkantoor in Delhi, India en vestigingen wereldwijd. Op...

Project bekijken