Van appartementengebouw naar hotel - Provenierssingel 59 Rotterdam

Ten noorden van het Centraal Station Rotterdam, op 2 minuten afstand, staat één van de meest karakteristieke appartementengebouw aan de statige Provenierssingel. Provenierssingel 59, gebouwd in 1897, is in 2019 ingrijpend gerestaureerd en gerenoveerd tot een hotel met Loxone domotica.

Het hotel is verdeeld in 9 studio’s die volledig zijn ingericht en voorzien van Loxone huis automatisering. Het ontwerp van het hotel is ontworpen door Metselaar de Boer Architecten en de renovatie en inrichting is verzorgd door Delmans bv.

Een hotel met luxe én comfort

Je gasten verblijden met extra luxe en comfort, dat wil elk hoteleigenaar. Maar dat kost toch veel geld! Gebruik van airconditioning op warme dagen en verwarming tijdens koude nachten, zorgen dat het energieverbruik van hotel aardig oploopt. Om deze probleem op een slimme manier aan te pakken, is per studio/appartement domotica toegepast. De verlichting en klimaat worden volledig geregeld om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan

Uiteraard heeft een studio een schakelaar en een mobiele app voor de bediening, maar vanwege de automatisering is het gebruik hiervan helemaal niet nodig. Het domotica systeem zorgt zelf voor een aangenaam klimaat met een gepaste sfeer van de verlichting, zodat de bewoners hier geen omkijken meer aan hebben.

Intercom & Brandmeldcentrale

Via een centrale video intercom aan de voordeur kan elke bewoner zien wie er aan de deur staat. Via een touchscreen in de studio praat de bewoner direct met diegene praten, zonder de deur te openen. Dit betekend een flinke toename aan veiligheid en comfort voor de bewoners.

Op elke verdieping is er een centrale domotica kast te vinden die de regeling op zich neemt. Wanneer de brandmeldinstallatie alarm slaat, dan zorgt het domotica systeem ervoor dat alle bewoners in elke studio gealarmeerd worden om veilig te kunnen evacueren. Samen met de brandweer wordt ook de beheerder van het pand direct op de hoogte gesteld in de mobiele app. Hierna wordt dan pas zichtbaar of er nog bewoners in het pand aanwezig zijn.

Draadloos Internet

Voor de verzorging van wifi (draadloos internet) is gebruikt gemaakt van een Unifi netwerk. Door middel van verschillende accesspoints per verdieping te plaatsen is er een groot stabiel redundant wifi netwerk gecreëerd voor de bewoners. Melding van storingen worden bij de beheerder zichtbaar in de mobile app.

Andere projecten

Een greep uit onze projecten

Kleine intelligente woning in het hartje van Ridderkerk

AlarmKlimaatregelingLoxoneUnifi

In een fraaie bestaande wijk in Ridderkerk heeft de eigenaresse een oude vervallen woning nieuw leven ingeblazen.

Project bekijken

Den Bommel in de gemeente Goeree Overflakkee

KlimaatregelingLoxoneUnifiVerlichting

Op slechts een aantal kilometers van Stad aan ’t Haringvliet ligt het dorp Den Bommel in de gemeente Goeree Overflakkee. In dit bijzondere dorp is...

Project bekijken